Dag 8 : Payback

6 juli 2013 - Newport East, Rhode Island, Verenigde Staten

Vandaag gingen we naar Newport, Rhode Island. Hier woont en woonde de jetset van States. En ik weet niet of het toeval is, maar de afgelopen 24 uur kwam het geld gewoon automatisch naar ons toe rollen. 

Bij het uitchecken bij het hotel in Plymouth kregen we zomaar 22 dollar terug. De kamer was goedkoper geworden (?). Bij het restaurant kregen we 10 dollar terug, vanwege een tegoedbon. We waren helemaal vergeten de bon in te leveren, maar ze deden daar later toch niet moeilijk over. Toen vond Ilja opeens een briefje van 5 dollar gewoon op straat. Bij het inchecken in het hotel in Newport bleek dat er geen kinderbedjes meer waren. De receptionist kon ons alvast een korting van 25 dollar geven, maar morgen kon de manager wellicht nog meer korting geven. Ring kassa.... 62 dollar.

In de vroege ochtend zijn we eerst nog een kleine wandeling door Plymouth gaan maken. De horden toeristen en auto's waren nog niet gearriveerd, en dat gaf weer een hele andere indruk. Maar deze dag zouden we vooral gebruiken voor de klifwandeling in Newport. Dit is een wandeling langs de achtertuinen van indrukwekkende mansions, die gebouwd zijn op de kliffen van Newport. Helaas heeft de orkaan Sandy een groot deel van de wandelpaden zwaar beschadigd, waardoor je nog maar een gedeelte kan lopen. Maar het mooiste stuk bestaat nog! We hadden geluk en konden parkeren bij een beginpunt van de wandeling. En zo wandelden we langs de ruige kustlijn, picknickten we op de velden bij de Salve Regina University en zagen we The Breakers, het bekende landhuis van de familie Vanderbilt. Na de wandeling hebben we nog de Ocean Drive gereden, en weer verbaasten we ons over de grote hoeveelheid prachtige landhuizen, de ene nog groter dan de andere, de ene lag nog mooier dan de andere. Maar ja, zouden die mensen ook gelukkig zijn..... Zeker weten! 

Vandaag hebben we veel aparte dingen gezien. Hier een top drie!
Op nummer drie : happantoffels - pantoffels met dierengezichten die automatisch gaan happen als je ermee gaat lopen.
Op nummer twee : een oorpistool - een pistool waarmee je oorsmeer uit je oren kan spuiten, 9,95 bij de supermarkt inclusief een oorsmeerverpulverinstructie. 
Op nummer een : zeekunst - schelpen die met verf zijn bespoten, in de meeste wonderlijke kleuren en patronen. Nu vonden wij het al niet echt mooi, maar we kregen er een heel vervelend gevoel bij toen bleek dat de schelpdieren nog gewoon leefden! Ik dacht eerst dat het opwindspeelgoedjes waren, maar ik zag opeens dat die beestjes over elkaar heen aan het klauteren waren.

En als bonus: een kalkoenenmuts. En daar wilde ik wel een foto van maken. 

Foto’s

6 Reacties

  1. Marijke:
    7 juli 2013
    Dat ijsje liegt er ook niet om!!!!!
    Maar goed dat jullie veel lopen .
  2. Bert en Ernie:
    7 juli 2013
    GELD? Ik wil de volgende keer mee... Bert spaart alleen maar paperclips zegt ie. Als je die vindt moet je het even laten weten. Dan gaat ie ook mee. Ggggggg.
    62 dollar, hoeveel is dat in ons geld? Supergrover is namelijk met zijn cape in een telefoonmast blijven hangen. Nou is hij verdrietig. Bert was namelijk zijn duif kwijt. En Grover ging hem zoeken. Die duif heet ook Sandy. Toevallig he? Dat deze Sandy ook zoveel schade maakt.
    We willen geld bij elkaar doen om een nieuwe cape te kopen. Doe je mee?
    Dat van die schelpen vind ik zielig. Als we genoeg geld hebben voor een nieuwe cape dan kan Grover ze wel gaan redden. Is het ver vliegen naar daar?
    Ik hoor het wel. in ieder geval veel plezier daar...
    Groet.
    Ernie.
  3. Francien den Uijl:
    7 juli 2013
    Dat oorpistool, kun je dat even uitproberen en als het goed werkt dan importeren hier?
    Wedden dat je een standbeeld krijgt van de vereniging van doktersassistentes. En misschien wordt het dan weer payday.
  4. Jenny van Tetterode:
    7 juli 2013
    Is die kalkoenenmuts misschien iets voor Pa?
  5. Marjolein:
    7 juli 2013
    Geweldige turkey muts!! Kunnen ze ook alleen maar in de VS verzonnen krijgen. Mooie financiële meevaller weer, ach ja, geld moet rollen zeggen ze dan...
  6. Fam de Bruin uit Rockanje:
    7 juli 2013
    Hallo avonturiers, blij dat jullie het zo naar je zin hebben. Elke avond zitten we samen op de bank van het volgende verslag te genieten. Het is net als een serie, alleen is Fenne nu de cliffhanger! Superleuk.