Oslo. En garde!

17 juli 2014 - Oslo, Noorwegen

Oslo heeft een mooi operagebouw. Het ligt als een witte ijsschots in de haven. 
Het is zo ontworpen dat je via de zijkant het dak op kunt lopen. Dus wij met de meiden het dak op en af. Daarna het centrum in. Leuk voor de kids, want op iedere hoek stond wel een straatartiest, vooral levende standbeelden. Een goudbeschilderde, een zilverbeschilderde, een bronsbeschilderde, een clown en een wolf met rode ogen. Maar de man met de grote reuzenbellenblaas was favoriet. Dat was natuurlijk geen levend standbeeld.

Bij een schoenenwinkel leefde Fenne zich uit met een paar lange schoenlepels. Zij herinnerde zich vast het Zweedse jongetje dat in Ramsvik met een plastic zwaardje aan het schermen was. Dus Fenne kruiste de 'degens' met Charlotte en riep 'En garde!'. De verkoopster keek wat verstrooid onze richting op. Nu is Charlotte de beroerdste niet, dus die riep ook 'En garde!'..... en sloeg vervolgens de plastic schoenlepel in mijn kruis. 

Vanuit het centrum naar Aker Brygge gewandeld, een levendig havengebied met vooral restaurantjes aan een spiksplinternieuwe houten kade. Aan het begin staat het gebouw waar de Nobelprijs voor de Vrede wordt uitgereikt. Ik zou voor de volgende ronde graag de ontwerper van de dubbele dvd-schermpjes willen aanbevelen. Tot nog toe brengt dit een hoop vrede op de achterbank.
Vervolgens het hele eind teruggelopen naar de parkeergarage. Voor de meiden hoorntjes met citroenijs gekocht, zodat ze niet zo doorhadden wat voor eind ze moesten lopen. Haha, werkte nog ook.

Daarna langs de beeldentuin in het Frognerpark gereden. Schijnt een topattractie te zijn... en nog gratis ook. Midden in het park staat een grote zuil met betonnen naakte mensen die omhoog klimmen. De meiden vonden het wel wat. Fenne sloeg een oma op haar billen en Charlotte ging wat voeten kietelen.

Oslo, het heeft wel wat, maar er zijn zeker mooiere en vooral goedkopere hoofdsteden.

6 Reacties

  1. Marijke:
    18 juli 2014
    Mooi verhaal weer!
  2. Francien den Uijl:
    19 juli 2014
    Goed begin van de dag, jullie blog lezen. Dikke knuf
  3. Geertje:
    19 juli 2014
    Goeie verhalen, ik krijg ook zin in Noorwegen. Kan niet wachten tot jullie volgende verhaal...
  4. Helma:
    19 juli 2014
    Het is net een goed boek wat ik aan het lezen ben. Daarbij komt kijken dat we jullie vakantie ook een beetje meebeleven.
  5. Arthur:
    21 juli 2014
    Je nominatie staat genoteerd.
    heb er meteen maar eentje bijgedaan voor jullie onder de catgorie: creativiteit in het rustig houden van kinderen?
  6. Bert en Ernie:
    23 juli 2014
    Hee Jesse. Ernie hier... gggggg. Allemaal blote billen. Ggggg. Leuke reis......
    Ernie! Stop daarmee! Billen is een vies woord!
    Hoezoo Bert? Jij hebt toch ook billen. Dat is toch niet vies? Of zit er poep aan?
    Ernie! Stoppen! Nu! Veeg dat uit! Wacht! Ik doe het wel. Waar zit backspace op de tablet?
    Hier Bert.. hier met pijtje... terug....
    ? Ernie..!!!!.. dat was enter... nu is het verstuurd.....!!